| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Annakarenina MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Pią Paź 17, 2014 07:32 Temat postu: |
|
|
Kopanie się z koniem czasami kończy się sukcesem.Tak się stało w jednym rod ze Stowarzyszenia Bieszczadzkiego, które wypowiedziało KR PZD wotum zaufania i przestali płacić 35% składki dla PZD 12 lat temu.
OZPZD w Rzeszowie pisali pisma do sądu, że nasz ROD nie spełnił warunków ustawy, że zalegamy im 30 tyś zł składek, że jesteśmy jednym z "zbuntowanych " ogrodów, które wyszły spod jurysdykcji PZD. Sąd przysłał mi pismo w celu wyjaśnienia, więc wyjaśniłam, że nigdy PZD nie wystosował żadnej noty obciążającej ROD, że przez cały okres tych 12-tu lat odbywały się zebrania walne, a składki zbierane od działkowców 012 zł za m kw. były (minus 25% przekazywanych na ochronę prawną) inwestowane w ogród , czyli de facto dbaliśmy o infrastrukturę PZD. Sąd uznał moje wyjaśnienie. Po otrzymaniu nr.KRS wysłałam pismo do OZPZD o tym, że my nie mamy żadnych finansowych zobowiązań w stosunku do nich ( PZD nie partycypowało w utrzymaniu ogrodu,). Wysłałam do PZD również Oświadczenie Woli zrzeczenia członkostwa i......... obecnie piłka jest po stronie PZD.
Ciekawe jaki i czy będzie kolejny ruch ze strony PZD?Fakty są takie ,że PZD przez 12 lat nie poradziło sobie z "buntownikami". Z pojedynczymi sztukami dobrze sobie radzili ale już z większą ilością to nie.Zawsze twierdziłam ,że przerwanie łańcucha pokarmowego spowoduje unicestwienie pasożyta.W każdym razie jest to szansa dla innych zbuntowanych ogrodów aby formalnie zakończyć ta farsę czego z całego serca im życzę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Paź 17, 2014 07:32 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Paź 20, 2014 11:32 Temat postu: |
|
|
Ważne. Biuro RPO prosi o przysyłanie informacji na temat sytuacji na ogrodach. Informujcie o przekrętach, przekłamaniach, zastraszaniach, akcji dezinformacyjnej. Można pisać przez formularz na stronie, a w ostateczności listownie na adres: Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich
Aleja Solidarności 77
00 - 090 Warszawa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Super gwiazda

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2014 10:53 Temat postu: |
|
|
Podaj źródło tej "ważnej informacji". _________________ Pozdrawiam, Kazimierz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
desi Gwiazda

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2014 17:01 Temat postu: |
|
|
| PZD |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 21, 2014 17:31 Temat postu: |
|
|
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Super gwiazda

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 12:22 Temat postu: |
|
|
Tylko na taką "odpowiedź" Cię stać?. Tak to jest, jak się nie ma argumentów.  _________________ Pozdrawiam, Kazimierz |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 13:14 Temat postu: |
|
|
To jest odpowiedż na post desi ,ale generalnie może dotyczyć na upartego i twojego postu.Po co ci żródło pochodzenia tej informacji?Kolejnego adresata protest songów potrzebujecie?To piszcie na Berdyczów  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kazimierz Super gwiazda

|
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 10:13 Temat postu: |
|
|
Bo Ty potrafisz zmyślać więcej aniżeli przytoczyć coś faktycznego.
I teraz właśnie to widać, słychać i czuć.
Podobnie jak ostatnio pan Marszałek _________________ Pozdrawiam, Kazimierz |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama