| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ewa Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 07:50 Temat postu: |
|
|
Tak łatwo nie będzie,u mnie ludzie są bez ikry ,pytani o zdanie mówią ,a czy nam jest źle ? po co zmieniać?
Ciekawe jakie będą opłaty na następny rok,aż strach pomyśleć co się będzie działo. _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 07:50 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Annakarenina MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 14:04 Temat postu: |
|
|
W Pyrzycach zwołano zebranie 13.10 tj w dniu pracującym. Nic dziwnego ,że nie było kworum .Zabrakło 200 osób !!!!I niech mi tu ktoś powie że nie było to celowe działanie ze str działaczy PZD Jestem przekonana ,że mgr. i inż OZ maczali w tym swoje paluszki a teraz napiszą ,że działkowcy podjęli decyzję aby pozostać w PZD  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
romank Większa gwiazdka

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 15:24 Temat postu: |
|
|
| Annakarenina - ja ci powiem, że to nie było celowe działanie. działkowcy w tym ogrodzie uważają, że w soboty to mają na wypoczynek a nie na zebrania, po drugie termin zebrania był po południu a po trzecie przecież Stowarzyszenie działające w Pyrzycach robiło mocną akcję aby się ogród wyodrębnił. Widać działkowcy z tego ogrodu sami wiedzą co chcą i to jest ich wola i trzeba ją uszanować a nie szukać i oczerniać kogoś, że w tym maczali swoje paluszki. Zapewniam cię, że nikt nie napisze, że działkowcy podjęli decyzję aby pozostać w PZD. Żeby fantazja Twoja umiała latać to w Szczecinie zbyteczne by były tramwaje, ona by zastąpiła miejską komunikację. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Abac Mała gwiazdka

Dołączył: 25 Gru 2012 Posty: 40 Skąd: Południowa część Krainy Wielkich Jezior Mazurskich
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 15:40 Temat postu: |
|
|
| W moim ogrodzie zebranie wszystkich działkowców odbyło się 11 października 2014 sobota godziny 10:30 i drugi termin 11:30 . Frekwencja wynosiła w pierwszym jak i drugim terminie ponad 25%. Reszty nie muszę pisać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 15:46 Temat postu: |
|
|
Trzeba czasu . _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 16:01 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Annakarenina - ja ci powiem, że to nie było celowe działanie. |
A ja ci powiem nie wierzę w ani jedno twoje słowo.I już wiem ,że naruszono tam zapisy ustawy w sprawie zwołania zebrania co będzie miało oczywiście swoje konsekwencje i nastąpi ciąg dalszy.Dla pani prezes N. ważniejszy był statut niż akt prawny wyższej rangi.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jarojk Gwiazda

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 16:55 Temat postu: |
|
|
| Teodor44 napisał: | | jarojk napisał: | | Teodor44 napisał: | Niedawno wróciłem z zebrania, wymagane kworum w drugim terminie to 136 osób.
Na zebranie przybyły 102 osoby.
Pozostaemy. powiedziała m.inn. że na dzień dzisiejszy na ok 2800 odbytych zebrań 114 ogrodów podjęło uchwały o wyłączeniu ze struktur PZD. | ogrodowi.że zostaje - współczuję. A co wypowiedzi "trójstokowej" kłamała... |
jarojk
Jak coś cytujesz to rób to dosłownie.
Zmieniłeś wyraz i zgubiłeś przy tym literę - było pozostajemy dopisałeś pozostaemy.  |
robiłem to z poziomu telefonu... i... mogło mi się coś kliknąć nie tak...ale sensu wypowiedzi to nie zmieniło więc... nei widzę problemu... _________________ Pozdrawiam
Wszystko o tworzeniu Stowarzyszeń ogrodowych
www.stowarzyszeniaogrodowe.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teodor44 Super gwiazda

Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1972 Skąd: Wielkopolaninem jestem
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 18:53 Temat postu: |
|
|
| jarojk napisał: |
jarojk
robiłem to z poziomu telefonu... i... mogło mi się coś kliknąć nie tak...ale sensu wypowiedzi to nie zmieniło więc... nei widzę problemu... |
Ja też. OK  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teodor44 Super gwiazda

Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1972 Skąd: Wielkopolaninem jestem
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jerzy Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 19:07 Temat postu: |
|
|
...Tak więc to nieudolność założycieli stowarzyszenia, a nie działanie PZD stanęły na przeszkodzie rejestracji nowego stowarzyszenia...
To nie nieudolność założycieli a perfidia i wyrachowanie autorów ustawy którzy z premedytacją nadali jej taki kształt że nawet sądy nie mogą przyjąć jednoznacznego stanowiska wobec jej zawiłości, nie wspominając już o zwykłym działkowcu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 19:19 Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak jest.
Ta ustawa to ,a szkoda gadać.
Powinna być poprawiona,rzetelnie .
Bo skoro niezawisły Sąd ,czyta i nie rozumie ,to co to jest? _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jerzy Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 05:29 Temat postu: |
|
|
| Annakarenina napisał: | | http://s-o-d.pl/2014/10/15/pzd-uniemozliwia-wyodrebnianie-sie-ogrodow-ze-struktur-zwiazku/ |
Należy dodać że tekst na dole dokumentu napisał i potwierdził podpisem kierownik delegatury PZD w Sosnowcu Zbigniew M. tuż po wcześniejszym wezwaniu przez niego samego policji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 07:07 Temat postu: |
|
|
Mój Boże jaka szkoda ,że Bareja odszedł z tego świata przedwcześnie.Działacze PZD dostarczyli by mu worek absurdów i to bez dna.To co oni wyrabiają jest tak niewiarygodne ,że aż śmieszne albo odwrotnie Czy ktoś w PZD sprawdza poczytalność działaczy?Z tego co widzę i czytam to nie,a przydałoby się. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 18:52 Temat postu: |
|
|
Już dawno mówiłam że ta organizacja nadaje się do kosmosu, na Marsa dzielić działki.
Niewiarygodne co tu piszecie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 18:52 Temat postu: |
|
|
|
|