| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
June Gwiazda

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 12:49 Temat postu: |
|
|
W moim ogrodzie tylko trzech działkowców wstrzymało się od głosu a reszta była za pozostaniem w strukturach PZD. Pomogło "płomienne" przemówienie prezeski i straszenie kosztami wyodrębnienia. Pomocna w tym była pani z OZu. Pani prezes była (jak to określiła) "przeszczęśliwa". _________________
http://pl.forgeofempires.com/?invitor_id=375695&world_id=pl2&ref=player_invite_email |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2014 12:49 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator Administrator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Annakarenina MEGA GWIAZDA

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
belgrano Średnia gwiazdka

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 18:41 Temat postu: |
|
|
Tak jak moja ale my weszliśmy do Zarządu i już posypały się głowy od księgowej po kasjerkę i dalej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
desi Gwiazda

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 18:45 Temat postu: |
|
|
| belgrano napisał: | Tak jak moja ale my weszliśmy do Zarządu i już posypały się głowy od księgowej po kasjerkę i dalej  |
a jak wam sie udało wejsc do zarządu - wybory są dopiero w przyszłym roku? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
emez Super gwiazda

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2014 12:53 Temat postu: |
|
|
| U nas kworum było, ale zabrakło u większości działkowiczów samoistnego myślenia. Delegat obiecał opłatę członkowską w granicach 10 zł, w razie problemów darmowych prawników do obrony i tam inne obiecanki cacanki. Ogród zostaje dalej w niewoli. W przyszłym roku na walnym zebraniu obudzi się samoistne myślenie jak zobaczą opłaty członkowskie i inne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teodor44 Super gwiazda

Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1972 Skąd: Wielkopolaninem jestem
|
Wysłany: Pią Paź 10, 2014 21:08 Temat postu: |
|
|
Niedawno wróciłem z zebrania, wymagane kworum w drugim terminie to 136 osób.
Na zebranie przybyły 102 osoby.
Pozostajemy w PZD.
Zebranie z ramienia OZ PZD obsługiwała V - ce prezes OZ zarazem Przewodnicząca Krajowej Komisji Rewizyjnej, jak mowią o niej 3 stołkowa. powiedziała m.inn. że na dzień dzisiejszy na ok 2800 odbytych zebrań 114 ogrodów podjęło uchwały o wyłączeniu ze struktur PZD. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jarojk Gwiazda

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 20:29 Temat postu: |
|
|
| Teodor44 napisał: | Niedawno wróciłem z zebrania, wymagane kworum w drugim terminie to 136 osób.
Pozostaemy. powiedziała m.inn. że na dzień dzisiejszy na ok 2800 odbytych zebrań 114 ogrodów podjęło uchwały o wyłączeniu ze struktur PZD. | ogrodowi.że zostaje - współczuję. A co wypowiedzi "trójstokowej" kłamała... _________________ Pozdrawiam
Wszystko o tworzeniu Stowarzyszeń ogrodowych
www.stowarzyszeniaogrodowe.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teodor44 Super gwiazda

Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1972 Skąd: Wielkopolaninem jestem
|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 08:22 Temat postu: |
|
|
| jarojk napisał: | | Teodor44 napisał: | Niedawno wróciłem z zebrania, wymagane kworum w drugim terminie to 136 osób.
Pozostaemy. powiedziała m.inn. że na dzień dzisiejszy na ok 2800 odbytych zebrań 114 ogrodów podjęło uchwały o wyłączeniu ze struktur PZD. | ogrodowi.że zostaje - współczuję. A co wypowiedzi "trójstokowej" kłamała... |
jarojk
Jak coś cytujesz to rób to dosłownie.
Zmieniłeś wyraz i zgubiłeś przy tym literę - było pozostajemy dopisałeś pozostaemy.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 09:33 Temat postu: |
|
|
Obecna ustawa O ogrodach działkowych z dnia 13 grudnia 2013 r. zapewniła PZD dominującą pozycję prawną i majątkową. Sytuacja taka paraliżuje inicjatywy społeczeństwa działkowego.
Obecnie w PZD panuje bezprawie, a dyskryminowanie nowych struktur jest codzienną praktyką. Działacze PZD siłą zawłaszczają zebrania secesyjne, robiąc wszystko by ogrody starające się o wyodrębnienie pozostały w starych strukturach PZD. Codzienną praktyką PZD jest nieprawidłowe zawiadamianie użytkowników ogrodów o terminach zebrań celem zaniżenia frekwencji, a tym samym unieważnianie podjętych uchwał. Proces wyodrębniania jest sabotażowany przez PZD. Związek posuwa się do szykan wobec wyodrębniających się ogrodów, jeżeli wiedzą wcześniej o przygotowaniach do zebrań secesyjnych, zawiesza się prezesa .
Obecnie na Śląsku powstała moda na ściąganie policji, celem wyprowadzania na siłę ludzi chcących zmienić coś w tym komunistycznym jeszcze związku.
Tak oto wygląda swoboda wyodrębniania się ogrodów spod despotycznych rządów PZD.
Strach to potężna broń i towarzysze z PZD doskonale potrafią to wykorzystać.Straszą więc nieświadomych działkowców deweloperami co to stoją już w boksach gotowi do startu,straszą rozbiórkami altan,straszą roszczeniami byłych właścicieli gruntów obiecując i zapewniając ,że tylko PZD jest gwarantem ochrony interesów działkowców a to wszystko za jedyne 19 gr od m2.
No mnie na ten lep nie wezmą ale wielu działkowców to łyka jak żaba błoto.Zapewne cofkę będą mięli wiosną. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 10:16 Temat postu: |
|
|
Skutecznie straszą,bo wielu znajomych działkowców ściska ramionami i siedzi cicho.
Prezes obiecał uwłaszczenie,to super ,zostajemy na miejscu.  _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
romank Większa gwiazdka

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 22:09 Temat postu: |
|
|
| Annakarenina- znowu pokazałaś swą fantazję o straszeniu i kłamstwach w PZD. Jeśli chcesz obrzucać błotem to to czyń w swojej piaskownicy ale najpierw postaw tam lustro. Weźmy przykład Bartoszewo (tobie nie muszę tłumaczyć gdzie się znajduję), otóż w tym ogrodzie działkowcy są w poważnym kłopocie ponieważ będą musieli opuścić teren wielkości około 2 hektarów tylko dlatego, że ktoś z urzędników państwowych nie dopilnował. Ta sytuacja jest z tego roku i zapewniam cię, że tu nie zawinił PZD ale między innymi i działkowcy. Tak więc najpierw poznaj prawdę a potem opisuj, z swe zmyślone opowieści pozostaw w piaskownicy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jerzy Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 05:52 Temat postu: |
|
|
Romank, w Sosnowcu PZD zatrudnił kierownika delegatury który wyspecjalizował się w ... wzywaniu policji na widok każdej osoby z ogrodu wyodrębnionego lub chcącego się wyodrębnić. Gość ten "obsługuje" większość zebrań o wyodrębnienie stosując prymitywną metodę - pozbyć się tych którzy ni są za pozostaniem w PZD. Na zebrania wcześniej zaprasza policjantów w cywilu którzy tylko czekają na sygnał zza stolika prezydialnego gdzie wygodnie rozparty a pewny siebie zasiada "kierownik" delegatury. Grupa inicjatywna zaprasza na zebranie przedstawiciela ogrodu wyodrębnionego jako kogoś kto ma pewną wiedzę, może pomóc, podzielić się doświadczeniem z wyodrębnienia. Ta osoba bez zapytania o zgodę zebranych staje się w jednej chwili persona non grata, na dodatek pod pachy wyprowadzana przez policjantów. Obok na sali znajdowała się pewna działkowiczka z .. psem na rękach. Pies miał w tym miejscu większe prawo niż członek PZD z innego ogrodu. Byłem naocznym świadkiem takiego wydarzenia w ROD Zagłębie w Sosnowcu. Prezes ogrodu "Zagłębie" który nie krył swojego poparcia dla wyodrębnienia został kilka dni przed terminem zebrania ... odwołany ze stanowiska prezesa decyzją OZ-tu jako- "działający na szkodę związku", a w jego miejsce powołano zarząd komisaryczny z ludzi pewnych ideologicznie i przynależnościowo.
11. 10. 2014 w sosnowieckim ogrodzie im Dziekana odbyło się zebranie o wyodrębnieniu gdzie jak dotychczas na zebrania przychodziło 30-40 działkowców. W 400 działkowym ogrodzie na to zebranie o wyodrębnienie przyszło ok 300 ludzi i nieomal jednogłośnie zagłosowali za wyodrębnieniem! Jednak "obsługujący" z ramienia PZD wraz z "wiernym" dotychczasowym prezesem zarządu ROD zatrzymali całą dokumentację z listami obecności niby do kserowania a wyżej wspomniany "kierownik delegatury" na żądanie wydania dokumentacji przedstawicielom grupy inicjatywnej z którą sam osobiście byłem w delegaturze oświadczył i potwierdził to na piśmie że "żadnych dokumentów nie odda, bo na zebraniu był bałagan"!!! A na okoliczność mojej obecności gdzie proszono mnie aby doradzać zaprzyjaźnionym działkowcom grupy inicjatywnej z ogrodu im. Dziekana oczywiście wezwał ... POLICJĘ! Mimo że jestem z natury spokojny i opanowany i nie zabierałem głosu w sprawie. Grupa inicjatywna z Dziekana jest na tyle zdesperowana że kieruje sprawę do prokuratury.
Podobnie było na w zabraniach w ROD "Ostra Górka", ROD Solidarność, ... O tych wiem, w innych było lub będzie podobnie.
A co do Twojego Romank postu powyżej- jaką to niby odpowiedzialność ponoszą działkowcy Bartoszewa za nieuregulowany status prawny swojego ogrodu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 07:42 Temat postu: |
|
|
Drogi romaniek to nie ja jak to nazwałeś obrzucam błotem PZD aczkolwiek zgadzam się z ta opinią .Jest to wypowiedż działkowca z południa Polski którą zamieszczono w necie i dlatego jest wklejona innym drukiem!!!!!
Generalnie to do obrzucania PZD błoto się nie nadaje ale zupełnie inna "substancja"jest odpowiednia.
| Cytat: | | ... w tym ogrodzie działkowcy są w poważnym kłopocie ponieważ będą musieli opuścić teren wielkości około 2 hektarów tylko dlatego, że ktoś z urzędników państwowych nie dopilnował. Ta sytuacja jest z tego roku i zapewniam cię, że tu nie zawinił PZD ale między innymi i działkowcy. |
No proszę PZD kolejny raz umywa rączki Kolejny raz winni działkowcy Zapewne działkowcy są winni jeszcze epidemii eboli w Afryce ,odpowiadają za koklusz i trzęsienia ziemi
A tak wyglądają argumenty działaczy PZD aby ogród pozostał w PZD:
-zatrudnienie księgowego na etat
-zatrudnienie prawnika
-zarząd na etatach
Całość tego bełkotu na tą chwilę niedostępna.Jak ponownie zostanie wstawiona to zamieszczę całość.
Jerzy o takich i innych metodach PZD należy niezwłocznie powiadamiać organy ścigania i RPO. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 14, 2014 07:42 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |