|
DZIAŁKOWIEC W POLSCE . MIEJSCE SPOTKAŃ UŻYTKOWNIKÓW DZIAŁEK.PORADNIK DZIAŁKOWCA .
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 17:44 Temat postu: |
|
|
7 lat to niezbyt dużo, Białas miał około 4 lat, też biedakowi nie udało się dłużej żyć. Jak u ludzi jedni żyją długo inni bardzo krótko. I czasami medycyna nie pomoże.
Moją zasadą jest nie ma u mnie żadnego rozmnażania a więc wszystkie kotki są sterylizowane a kocur kastrowany. Spotkałam się z krytyka takiej postawy że odbiera się macierzyństwo ale czy to nie jest zbyt dalekie przełożenia na emocje człowieka? Nie wiem, wiem tylko że z miotu są 3-5 kociaków potem właściciel upycha gdzieś te nowe kocięta a ludzie wcale tak brać nie chcą. Dlatego jestem za świadomym regulowaniem rozrodczości i zdania nie zmienię.
Oto Shakira tak ładna , tak zwinna, tak zgrabna, tak egzotyczna, jak znana piosenkarka. Kirka ma już 9 lat ale energii za 3 koty. Ten dziki wzrok ,to nie jest tylko cecha zewnętrzna ten wzrok to dzikość i szaleństwo. Kirka należy do tzw "gadających kotów", dziś została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie strasznie się żaliła w drodze do weta i po zastrzyku ale dostała świeżutką saszetkę i już jest OK. Zdjęcia zrobione wczoraj
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 17:44 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Nie Lip 20, 2014 09:41 Temat postu: |
|
|
Właśnie jestem po lekturze "Kot Bob i ja". Książka stała się bardzo popularna w Europie ( a może i dalej) a kota i jego właściciela można obejrzeć w internecie.Są filmiki wywiady. Książka pisana jak pamiętnik bardzo szybko się czyta. Chłopak narkoman na odwyku ( na metadonie) zarabiający graniem na ulicy w Anglii znajduje bezdomnego kota, dzięki któremu zmienia swoje życie. To książka o tym jak człowiek który wszystko odrzucił również uczucia matki zaczyna odkrywać przyjemność ze zwyczajnego życia. Jak przyjaźń nawet ze zwierzęciem budzi poczucie odpowiedzialności, miłości, radości z dnia. Polecam dla osób które lubią zwierzęta, ale nie tylko... I życzę autorowi żeby nigdy nie wrócił do strasznego uzależnienia.
http://www.youtube.com/watch?v=PccD1ULea4A
A tu James udzielający wywiadu
http://www.youtube.com/watch?v=9Ba1PEHRAZo
Dzięki filmikom można zaobserwować jakie zmiany zaszły w życiu chłopaka. Był biedny , miał porwane spodnie i poklejoną gitarę kiedy zaczął grać i śpiewać z kotem. Potem zarabiał sprzedając gazety a obecnie jest gwiazdą a jego twarz ze smutnej i wychudzonej nabrała światłości i gładkości. Takie historie naprawdę powracają wiarę w siłę i dobro człowieka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Emilia Gość
|
Wysłany: Sro Sie 20, 2014 17:38 Temat postu: |
|
|
Masz ładne kotki. Ile jest ich razem.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2014 19:47 Temat postu: |
|
|
Dla mnie wszystkie koty są ładne, nawet te których los nie szczędził i mają jakieś braki fizyczne. Takie wymagają chyba szczególnej dobroci od człowieka. A to Misia pije wodę z mojego oczka.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Pią Paź 03, 2014 18:12 Temat postu: |
|
|
To Rudzik nie ma już go wśród żywych. Tydzień temu na działkach pojawiło się rodzeństwo 3 kotków , płakały i prosiły o dom, były przepędzane. Rudzik pojawił się u mnie i zadekował sie na poduszce po Białasie. Patrzył
błagalnym wzrokiem. Jednak w poniedziałek znaleźliśmy go martwego i jego go siostrzyczkę również. O losie trzeciego nic nie wiem. Nie wiem co było przyczyną tego nieszczęścia, może choroba może otrucie. Nie ma ich wśród żywych . Pochowaliśmy rodzeństwo w ziemi. Kociaki miały ok 4 miesięcy. Biedne niekochane niechciane. A może ktoś je kochał?
Jest gdzieś na tym świecie most, który łączy Raj z Ziemią. Nosi on nazwę Teczowego Mostu ze względu na swą różnorodność cudownych barw.
Z jednego końca tego mostu rozciąga się niezmierzona, bajecznie piękna kraina pokryta łąkami, wzgórzami i dolinami. Jak tylko okiem sięgnać widać tam zieloną, soczystą trawę wśród której kwitną kolorowe, polne kwiaty.
Jest to specjalna Kraina, do której po śmierci udają się wszyscy nasi zwierzęcy Przyjaciele.
Panuje tam zawsze słoneczna, ciepła i wiosenna pogoda. Żywności, łakoci i wody jest tam zawsze pod dostatkiem.
Starsze i wątłe kiedyś zwierzęta stają się tam znów młodymi i zdrowymi.
Te, które były okaleczone na Ziemi stają się raz jeszcze zdrowymi
i sprawnymi. Wszelkie dolegliwości idą tam w zapomnienie.
Całymi dniami bawią się one tam i hasają ze soba w całkowitej harmonii
i przyjaźni.
Niestety do całkowitego szczęścia tych niewinnych Istot, brak jest im jednej ważnej rzeczy. Tęsknią one wciąż za tą swoją Specjalną Osobą,
która szczerze i gorąco kochała je kiedyś za życia na Ziemi.
Wszystkie dni w tej beztroskiej Krainie upływają im na radosnych zabawach
i harcach.
Czasami przychodzą jednak chwile, gdy jedno z nich zatrzyma się nagle, przerwie swą zabawę z przyjaciółmi i natęży ostro swój wzrok.
Nosek zacznie się mu poruszać z zainteresowaniem! Oczy wpatrzą się intensywnie i z nadzieją w odległy punkt!
Uszy czujnie uniosą sie do góry!
Jest to moment, gdy to zwierzątko zdecydowane jest na opuszczenie swej rozbawionej grupy przyjaciół. Z tajemniczej przyczyny staje się ono nagle radośniejszym, szczęśliwszym i jakże oczarowanym.
Tą tajemnicą jest fakt, że właśnie to ty zostałeś zauważony!!! Twój najdroższy Przyjaciel poznał cię, wywąchał i usłyszał z daleka. Biegnie teraz do ciebie i wita cię ze swą dawną szczerą radością. Ty również uszczęśliwiony wyciągasz swe ręce i obejmujesz swego wiernego Przyjaciela z utęsknioną czułością
i oddaniem.
Twoja twarz zostaje dokładnie wylizana pocałunkami, które wspaniale pamiętasz z ziemskiego życia.
Znów pojawił się czas, w którym możesz spojrzeć w ufne i wierne oczy twego najpiękniejszego Przyjaciela.
Po tym cudownym i emocjonalnym przywitaniu przechodzicie razem przez ten piękny Tęczowy Most, aby nigdy więcej nie być rozdzielonym i na zawsze być ze sobą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Nie Paź 05, 2014 12:03 Temat postu: |
|
|
Misiunia ma dzisiaj urodziny i to 13.
No nie jest najmłodsza, ale na szczęście jeszcze nigdy nie chorowała. Przytyło jej się jak to bywa u starszych pań, ale ma się OK. Z kompletnie szalonego młodego kociaka zamieniła się w dostojną rozważną i mądrą kociczkę.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teodor44 Super gwiazda

Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1972 Skąd: Wielkopolaninem jestem
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 18:55 Temat postu: |
|
|
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2015 18:47 Temat postu: |
|
|
11 lutego przypada światowy dzień kota i z tej okazji wszystkim sympatykom kociaków życzę samych dobrych dni słodkiego mruczenia do ucha i spokoju błogiego podczas głaskania kociego futerka. Do życzeń dołączę wiersz Klimka.
CZARNY KOT
Mówią, że czarny kot przynosi pecha.
Chciałem ten pogląd zbadać naukowo,
czy to wrodzona taka kocia cecha,
czy tylko ludzie plotą to i owo.
Sprawy nauki nie są w mojej gestii
a nad tą sprawą niejeden się trudzi,
więc poprosiłem o pomoc w tej kwestii
prócz czarnych kotów – grupę mądrych ludzi.
Badano temat z każdej chyba strony,
z punktu widzenia człowieka i kota
i został problem wciąż niewyjaśniony:
skąd u niektórych aż taka głupota.
I chociaż każdy miał teorię własną,
efekt dociekań był zgodny i szczery:
Pecha przynoszą – co stwierdzono jasno -
wyłącznie czarne ludzkie charaktery.
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre MEGA GWIAZDA

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ELIZA Super gwiazda

|
Wysłany: Sro Lut 17, 2016 17:23 Temat postu: |
|
|
Dziś Swiatowy Dzień Kota, tą piękność spotkałam na działkach.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2016 17:23 Temat postu: |
|
|
|
|