| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kurjan Gość
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:38 Temat postu: Przewodnik wprowadzający w programie Picasa |
|
|
Przewodnik wprowadzający w programie Picasa i usłudze Web Albums szczegółowa instrukcja jak korzystać z tej usługi. Naprawdę warto z tej usługi korzystać ,jest również przydatna przy wgrywaniu zdjęć na forum. Poniżej link.
http://picasa.google.com/
Poniżej pomoc jak korzystać z Picasa i Web Albums
http://picasa.google.com/support/?hl=pl
Ostatnio zmieniony przez kurjan dnia Nie Paź 16, 2011 12:40, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:38 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kurjan Gość
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:46 Temat postu: |
|
|
Oto ile można umieścić zdjęć w usłudze Picasa Web Albums
| Cytat: | miarę gromadzenia coraz większej liczby zdjęć w usłudze Picasa Web Albums należy zwracać baczniejszą uwagę na limity konta:
Maksymalna liczba albumów zdjęć: 10 000
Maksymalna liczba zdjęć w albumie: 1000
aktualizowano 9/10/2010
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 14:55 Temat postu: |
|
|
Cały problem w programie Picasa 3 to limit zdjęć. _________________ działka Andre
Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kazik MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 14:56 Temat postu: |
|
|
Napisałeś: Maksymalna liczba albumów zdjęć: 10 000
Kurian jak to rozumieć.Wyjasnij ten zapis. Raz piszesz 10000 a raz 1000 Czy chodzi o to ze w kazdym albumie mozna mieć 1000 zdjęć. A albumów 10?. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kurjan Gość
|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 11:05 Temat postu: |
|
|
Kazik jesteś sympatyczny,ale przydałoby się abyś dobrze czytał zamieszczony przeze mnie tekst ,załączam go jeszcze raz: cytat
| Cytat: | W miarę gromadzenia coraz większej liczby zdjęć w usłudze Picasa Web Albums należy zwracać baczniejszą uwagę na limity konta:
Maksymalna liczba albumów zdjęć: 10 000
aktualizowano 9/10/2010
|
Czy nie rozróżniasz pojęcia album i ilość zdjęć w pojedynczym albumie.
A więc .możesz umieścić 10 000 albumów a w każdym z nich po 1000 zdjęć,pomnóż więc obie cyfry i otrzymasz wynik
Andrzeju w Picasa 3 masz darmowy limit 1GB jest to bardzo dużo ,można tam umieścić masę zdjęć.Przy tej ilości którą umieszczamy na forum wystarczy na wiele lat. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piku Większa gwiazdka

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 12:09 Temat postu: |
|
|
Poczytałam instrukcje, ale coś nie bardzo sobie radzę, jak zdjęcie ulokowane w albumie pokazać na forum? _________________ Pozdrawiam - Wiesia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 12:20 Temat postu: |
|
|
Kurjan wyjaśni dokładnie jak to robić. _________________ działka Andre
Andrzej
Ostatnio zmieniony przez Andre dnia Pon Sty 03, 2011 17:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piku Większa gwiazdka

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 14:10 Temat postu: |
|
|
Dziękuję, strasznie dużo tych operacji, muszę to przećwiczyć  _________________ Pozdrawiam - Wiesia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
halinas Średnia gwiazdka

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alwer Średnia gwiazdka

|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 14:10 Temat postu: Wstawianie zdjęć przy pomocy Picasa i Picasa Web Albums. |
|
|
| Kurjan. Wierzę Ci na słowo, że tak lepiej, ponieważ ja nie mam w tym żadnego doświadczenia. Pokombinowałem, i już jest wszystko OK! Nie wiedziałem, że przed wklejeniem "Kopiuj adres URL grafiki" trzeba kliknąć na Img. Będę już korzystał z Picasa ponieważ jest jak twierdzisz lepszy bo nie zmienia zdjęć po jakimś czasie, a ponadto darmowy, a za duże zdjęcia w Fotosiku musiałem zapłacić abonament. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Alwer. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 17:15 Temat postu: |
|
|
W temacie http://wrzos.phorum.pl/viewtopic.php?t=1336&start=0 | kurjan napisał: | Wszystko zależy od tego jakiej przeglądarki używasz, zamiast "kopiuj adres grafiki URL" może być Kopiuj adres obrazka
Poprawiłem w moim wpisie(instrukcji) z dnia 3.01.2011 r |
Ja u siebie używam przy kopiowaniu zdjęć: "kopiuj adres obrazka". Naprawdę warto używać Picasa Web Albums. _________________ działka Andre
Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kurjan Gość
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 08:04 Temat postu: Re: Wstawianie zdjęć przy pomocy Picasa i Picasa Web Albums. |
|
|
| Alwer napisał: | | Kurjan. Wierzę Ci na słowo, że tak lepiej, ponieważ ja nie mam w tym żadnego doświadczenia. Pokombinowałem, i już jest wszystko OK! Nie wiedziałem, że przed wklejeniem "Kopiuj adres URL grafiki" trzeba kliknąć na Img. Będę już korzystał z Picasa ponieważ jest jak twierdzisz lepszy bo nie zmienia zdjęć po jakimś czasie, a ponadto darmowy, a za duże zdjęcia w Fotosiku musiałem zapłacić abonament. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Alwer. |
Z tego wynika że korzystasz z przeglądarki Google Chrome.
Radzę Ci również dobrze poznać Picasa, przy pomocy tego programu oprócz porządkowania, edytowania ,przesyłania zdjęć umożliwia on wykonywanie filmów z posiadanych zdjęć z podkładem muzycznym. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andre MEGA GWIAZDA

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2011 19:03 Temat postu: |
|
|
Ostatnio w programie Picasa po skopiowaniu zdjęcia są trudności w jego wyświetleniu na forum. Np.
[img]https://lh6.googleusercontent.com/--8lroYcJw6M/ToshSSnpz4I/AAAAAAAABuA/S6m2q6pyB1k/s128/DSC02051.JPG?gl=PL[/img]
By zdjęcie się wyświetliło trzeba z linku usunąć końcówkę tj. "?gl=PL" i zdjęcie się wyświetli.
Po usunięciu końcówki liter mamy
 _________________ działka Andre
Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
halszka Super gwiazda

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 17:29 Temat postu: |
|
|
Dobrze,że tu zajrzałam bo właśnie morduję się z wstawieniem zdjęć, a tu taka miła niespodzianka, dziękuję  _________________ Pozdrawiam Halinka
Moja działeczka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kurjan Gość
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 10:41 Temat postu: |
|
|
Ostatnio pobrałem najnowszą wersję Picasa 3.9 , i nie będę przy jej pomocy mógł przesyłać zdjęć na forum odpowiedniego formatu.W związku z tym jeżeli chce się korzystać z Picasa do przesyłania zdjęć na forum nie warto pobierać nowej wersji Picasa 3.9.
Poniżej wkleję rozmiar zdjęcia jaki można uzyskać przy pomocy Picasa 3,9 ( 800 pikseli)
Lub najmniejszy rozmiar przy pierwszym kliknięciu
A więc pierwszy rozmiar wydaje się za duży a drugi zbyt mały. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 10:41 Temat postu: |
|
|
|